ingyen webstatisztika

elpress
Higiéniai belépőkapuk
2021. július 28., szerda

Útmutató a vásárláshoz

I.rész - Tervezés, igényfelmérés

A Tervezést legjobb az igényfelméréssel kezdeni, utána következhet a helyszín felmérése.

Fontos meghatározni, hogy mi legyen az a feladat vagy feladatsor, amit minden dolgozónak kötelező elvégezni a termelési területre belépéskor.

Legyen ez a kézfertőtlenítés, a cipőtisztítás, vagy ezek kombinációja? A kézmosással hogyan egyeztessük a kézfertőtlenítést? Esetleg szükség van már a szappanadagolásnál is forgókapura?

Útmutatónkban végignézzük a lehetőségeket, milyen igényhez melyik berendezés lehet jó, valamint azt is megmutatjuk, milyen tényezőkre kell figyelni már a tervezési szakaszban!

1.Kézfertőtlenítés

HDT-WM_Rweb.jpg HDT-WM - falra szerelhető kézfertőtlenítő beléptetőkapu

HDT-L-1.jpg HDT - kézfertőtlenítő forgókapu

Mindkét berendezés 2x2 fúvókával adagolja a kézfertőtlenítő folyadékot. Az adagolási mennyiség és a forgókarok nyitásvárakoztatási ideje is állítható.

További részletek: Termékleírás

2.Kézmosás (szappan adagolás)

A kézfertőtlenítő belépőkapuk elérhetőek szappanos változatban is. Egy szappanadagoló forgókapu úgy írányítja a dolgozókat, hogy kézmosáskor a vízcsap felé haladva ne hagyják ki a szappanos kéztisztítást.

Külsőleg ugyanazok a dimenziók, mint a HDT és HDT-WM modelleknél, de az adagolófúvókák és a vegyszerfelszívócsövek mások, így a berendezések kódja is módosul, HST és HST-WM néven elérhetőek.

További részletek: Termékleírás

3.Kézfertőtlenítés cipőtisztítással

DZW-HDT-1000-R_web.jpg

DZW-HDT-1000, a legnépszerűbb higiéniai belépőkapu. A dolgozó csak cipőtisztítás és kézfertőtlenítés után tud továbbhaladni a kapun.

Víz- és lefolyócsatlakozás szükséges! A kefék kivehetőek, könnyen tisztíthatóak.

Arra nagyon kell figyelni a tervezéskor, hogy a belépőkapu helyigénye több, mint a berendezés fizikai méretei. Előtte-utána szükség van egy lépés távolságra a biztonságos közlekedés érdekében.

További részletek és hasonló berendezések: ugrás a termékcsoporthoz

4.Teljes beléptetőrendszer

sanicare_500web.jpgSANICARE beléptető rendszerek

Kézmosás, kézfertőtlenítés, cipőtisztítás, minden egy helyen.

A mosdó mellett elhelyezett kéztörlőadagoló és papírkosár biztosítja a higiénikus kézszárítást. Több méretben és változatban is rendelhető: akár Dyson kézszárítóval, vagy hosszabb cipőtisztító kefékkel.

További részletek és hasonló berendezések: ugrás a termékcsoporthoz

Gyártói honlap: SANICARE

5.Ha elég egy cipőtisztítás

EZR.jpg

További részletek és hasonló berendezések: ugrás a termékcsoporthoz

Tervezési segítség: tapasztalatok és ötletek

  • Kellhet kilépőkapu is! Ha ez a folyosó egyben az egyetlen kijárat az üzemből/üzemrészből, fontos megtervezni a kifelé haladás sebességét normál/vészhelyzetben. A kifelé szabadon működő kilépőkapu elhelyezése jó és biztonságos megoldás, az ehhez szükséges helyigény felmérése fontos már a Tervezés idején is.
  • Alapesetben a forgókarok kifelé szabadon forognak, áramszünet esetén pedig minden irányban szabadon lehet közlekedni.
  • Áthaladási sebesség: a gyári beállítás 4-5 mp. Nagylétszámú műszakváltáskor számolni kell a kapu áteresztőképességével.
  • Mennyi hely van a folyosón, az öltözők előtt, az üzem bejáratánál? Ha a rendelkezésre álló hely elegendő, akkor kézmosókat és szappanadagolókat különállóan el lehet helyezni. Ha kevés a hely, erre a célra készülnek a kombinált beléptetőkapuk, kézmosó funcióval egybeépítve.
  • Egyes berendezések 220V feszültségről működnek és nem kell vízcsatlakozás sem, de a legtöbb készülék 400V áramot igényel, valamint ki kell építeni a víz- és lefolyócsatlakozást is.


Segítünk! Ingyenes felmérés és tanácsadás kérhető, ezután 3D rajzot készítünk, megtervezzük az optimális elhelyezést.

https://www.amsa.hu/kapcsolat


Egy nemrég telepített rendszer, sok érdekes részlettel: