ingyen webstatisztika

food tech 3
Food Tech Expo Varsó
2023. december 03., vasárnap

FOOD TECH 2023 - tapasztalatok, élmények

Modern technológiát vonultatott fel minden gyártó, a legnagyobb hangsúlyt termelési hatékonyság növelése és digitalizáció kapta.

Mi főleg az élelmiszerhigiéniai újdonságokra figyeltünk, ezekből bemutatunk néhányat.

1. Automata tisztítórendszerek

A szállítószalagok tisztítása esetén automatizálható lett a folyamat több része. A szalag felett elhelyezett fúvókasor folyamatosan tisztít, a megfelelő mennyiségű víz és vegyszer felhasználásával, hatékonyan és mérhetően. A nyomásfokozó szivattyú adatai tableten lekérdezhetők:

https://clean-access.com/en/oferta/boosters-for-decentral-systems/

2. Teljes személyi higiénia

Továbbra is központban van a dolgozó ember és a személyi higiénia. Az üzemben dolgozni csak teljes védőruházatban ajánlott, fontos művelet a cipők/csizmák tisztítása és a kézmosás-kézfertőtlenítés.

https://www.amsa.hu/belepteto

3. Tisztítószer-adagoló rendszerek

A központi tisztítószer adagolás tovább fejlődik. Ide is megérkezett a digitalizáció, a vegyszerfogyasztás mérhető, az adatok tableten lekérdezhetők: vízmennyiségek, hőmérséklet adatok, időpontok, paraméterek, statisztikák. Előre bekevert oldatokkal dolgozik a Clean Access új rendszere:

https://clean-access.com/en/oferta/prediluted-central-units/

4. Ládapakoló gép

Nem közvetlenül tisztító/takarító, de hasznos kapcsolódó berendezés lehet. A ládamosó előtt vagy után elhelyezhető felpakoló vagy lepakoló gép több ember munkáját elvégzi, napi több műszakban.

https://www.elpress.com/products/industrial-washing-systems/other-systems/handlings-systems/


+1 érdekesség: Emelőgépek

Safety first! A munkabiztonság az élelmiszerüzemekben is első helyen szerepel. Megjelentek a rozsdamentes acélból készült anyagmozgató gépek, a nehéz emelések elvézgésére.

Erre néhány példa:

https://www.elpress.com/mechanical-handling-systems/tippers-and-lifts/


Ezek mellett látható volt a kiállításon néhány érdekes dolog, most csak felsorolásszerűen: higiénikus padló többféle anyagból, rozsdamentes lefolyók-összefolyók, ládamosógépek, beléptetőkapuk, szociális területek berendezései, mérő- és detektáló készülékek.


waw3.jpg

WAW.jpg

waw2.jpg