ingyen webstatisztika

Higiéniai kefék
Élelmiszeripari kefék - vannak veszélyek?
2021. április 28., szerda

Hasított sörteszálak - nem élelmiszerbiztos technológia!

Higiéniai kefék - a hasított sörteszálak veszélyesek lehetnek




A hasított sörtével készült kefék használata során, idővel a sörteszálak hasított része lemorzsolódik, eltűnik. Ez kb. a sörteszálak 25-30%-a. Hova tűnik ez a nagy mennyiségű poliészter..?

Egy tisztítóeszköz nem alkalmas élelmiszeripari használatra, ha annak egyes részei leválnak, kihullanak, feloldódnak. Az Európai Kefegyártók Szövetsége (FEIBP) által megfogalmazott okirat szerint nem lehet élelmiszerbiztos és higiénikus az a kefetermék, amelynek készítéséhez hasított sörteszálakat használtak.

Az Okirat 2.1 pontja szerint:

"A higiéniai kefe alkotórészei legyenek ellenállók az oldószerekkel, a tisztítószerekkel és a fertőtlenítéshez szükséges hőmérséklettel szemben. Az alkatrészek nem tartalmazhatnak klórt. Bármely adalékanyagnak/vegyületnek vagy színezőanyagnak elismert szabvány szerinti élelmiszerbiztos minősítésűnek kell lennie és nem tartalmazhat ólmot, higanyot vagy kadmiumot. Üreges vagy hasított sörteszálak nem megengedettek."

71b7f7-DvXL._SL1500_1.jpg


Tudjuk, hogy a nedvesség felvitelére és a nedves takarításra szükség van. A HILLBRUSH által gyártott lágyabb sörtéjű kefék hullámos szálakkal készülnek, így egyrészt alkalmasak a nedvesség felvitelére, másrészt a sörték anyaga nem morzsolódik le. Ez a technológia segíti a takarítás hatékonyságát és az élelmiszergyártás biztonságát.

Válasszon jól, válassza a jót!

https://www.amsa.hu/hillbrush



B929GRES_1.jpg